fredag den 29. juni 2012

Bløde bamser

Inspireret af et mindre babyboom på mit studie, kom jeg frem til at det var på tide at finde på noget andet at strikke, end de babyfutter jeg hidtil har været tilhænger af. Da min studiekammerat så fortalte at han skulle være far, fandt jeg frem til en opskrift på en sød lille bamsebjørn. Det kom der det her ud af:


Inden den blev afleveret til den lille ny verdensborger, fik en god studieveninde øje på den, og ønskede sig promte én i lilla. Dog ikke til en baby, men til sig selv :D Så den måtte jeg jo så i gang med:


Jeg ændrede en smule i opskriften i anden omgang. Med den første bamse syntes jeg der var lidt issues med proportionerne, så jeg tilføjede 1,5 cm. til kroppens længde. Jeg synes det virker lidt bedre. Desuden lavede jeg ørene lange. Egentligt var det meningen at det så skulle blive til en kanin, men da jeg var færdig syntes jeg at den mere lignede en lille hund. Men hvorom alting er, er jeg ret tilfreds med begge bamser, og synes de er meget søde. Jeg har da også fået ønske om én fra den næste studiekammerat, der skal have barn i år. :)

Opskriften fandt jeg på Familiejournalens hjemmeside.

Ellers sker der ikke så meget i det lille hjem. Anders er på arbejde, og jeg har ferie fra studiet. Jeg glæder mig rigtig meget til han kommer hjem, dagene bliver ret lange når man er helt alene. :)

God aften!

- Mia

torsdag den 21. juni 2012

Soveværelse - Endelig færdigt!

Somme tider kan det der med detaljer tage lidt længere tid end man først havde beregnet. For man skal jo lige strikke, og rydde op, og spille computer, og der kom også det der i TV og......


Men nu er vi langt om længe færdige med soveværelset. Det var rokokostolen der var svær at tage sig sammen om, men da vi endelig kom i gang gik det faktisk ret stærkt. Desuden skulle vi have fundet et møbel til hjørnet, hvor jeg egentligt havde forestillet mig at der skulle være læsehjørne. Det blev dog til et super fint sminkebord, og det er jeg da faktisk også ret tilfreds med! :)


Men her er så billeder fra det færdige projekt:


Set fra døren, og ind i rummet




Billedvæggen med personlige billeder fra vores ferier. I hjørnet ses rokokostolen, som har fået en ordentlig omgang guldfarvet spraymaling, nyt betræk med avisprint og snirklet kantbånd.

Vinduet med hjemmesyede gardiner, og lækkert tapet i karmen.

Karmen close-up

Set fra vinduet, hen mod makeup-bordet og vores skønne paradis-udsigt

Mit fine nye sminkebord. Skamlen som fulgte med har fået samme maling og betræk som rokokostolen i hjørnet.

Den fine lysekrone, som Anders malede

 Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og trives godt derinde. Jeg har lagt mærke til, at vi vist også er blevet lidt bedre til at holde det ryddeligt derinde, selvom vi begge kan være lidt nogle rodehoveder. ;)


- Mia

mandag den 18. juni 2012

Sort er det nye sort!

Jeg har en Morris Mascot fra 1975. Det er mest en hobby, da vi bor smask, lige midt i byen, og egentlig ikke har brug for nogen bil. Den er bare så pisse hyggelig! (Det grå på taget er et Tag-Telt fra Gimle, lavet i 1974)


Siden jeg købte den har jeg opgraderet en hel del ting i den - specielt indvendigt har jeg været igang, da det for det meste ikke kræver adgang til en svejser og mulighed for at bruge flere dage på en adskilt bil. 
Jeg har købt et par lækre retro sportssæder i læder, og så skulle bagsædet jo også være læder. Jeg fandt et brugt bagsæde + dørbeklædninger i sort/creme. Desværre matcher creme bare ikke til det børstede alu-look jeg har som instrumentbræt.





Men det er der til gengæld et nemt middel imod. Læderfarve! Det er super simpelt. Man affedter emnet, så dupper man læderfarve på 3-5 gange, og derefter giver man det et skud med en læder-lak.



Sådan ser der ud inde bag dørbeklædningen.



 Det kommer til at se sådan ud:



Jeg er i skrivende stund igang med højre dørbeklædning også. Den bliver så fin! :)


//Anders

fredag den 15. juni 2012

Biscotti med tranebær og hasselnødder

I det sidste stykke tid har jeg været overvældet af en stærk lyst til at bage alt muligt. Men da jeg i forvejen ikke ligefrem er nogen sylfide, og jeg tager på bare jeg tænker på et stykke chokolade, bliver det oftest ved tanken. Men i går måtte jeg overgive mig, da jeg pludselig fik lyst til at prøve at bage biscotti. Og jeg havde en idé om, at de kunne være super lækre med tranebær. Og det er de også!

Jeg gik efter denne opskrift:

250g. hvedemel
250g. sukker
1 tsk. bagepulver
Korn af 1 stang vanille
100 g. tørrede tranebær
75 g. ristede, afskallede hasselnødder
2 æg.

Start med at riste hasselnødderne på en pande til skallen sprækker og løsner sig. Når nødderne er kølet lidt af, fjernes skallen.
Bland mel, sukker, bagepulver, vanille, bær og nødder i en skål. Slå æggene ud heri, og bland det godt. I starten er det lidt svært at få dejen til at samle sig, men så skal man bare ælte videre. I slutningen kan det være nemmere at tage dejen ud på bordet.


Dejen deles i to stykker, og formes til stænger. Ca. 2 cm. høje og 5 cm. brede. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
Tag stængerne ud, og lad dem køle af.
Skær stængerne ud i de stykker du synes om, og bag dem igen på 150 grader i ca. 20 minutter (Eller så lang tid det tager at bage dem helt sprøde. Mærk evt. efter med en gaffel).
Lad dem køle helt af inden de kommes i en kagedåse.



Enjoy! :)

- Mia.


søndag den 3. juni 2012

Onepiece Wonder!

For et par måneder siden forsvandt min elskede, hjemmelavede, grønne heldragt fra vores vaskekælder her hvor vi bor. Det var meget sørgmodigt for mig, da jeg virkelig var glad for den, og brugte den meget når jeg nussede rundt herhjemme. Så jeg har længe gået og spekuleret i at lave en ny, men det blev bare ikke rigtig til noget. I fredags kom jeg dog endelig ud af starthullerne, og Anders og jeg kørte i Stof&Stil for at handle stof og tilbehør.


Min yndlingsfarve er lilla, så det skulle dragten selvfølgelig være - Med et tøset strejf af pink! Desuden skulle jeg have sytråd, en lynlås og et lille mærke, til at gøre den ekstra speciel. Elastikbånd til arme og ben havde jeg i forvejen.


Her er stoffet lagt ud med mønsteret på. Mønsteret er iøvrigt også købt i Stof&Stil, og koster omkring 40 kr., så vidt jeg husker. :)



Så gik jeg ellers i gang med at sy. Det der sidder på mit håndled herover, er en slags armbånd med en nålepude på. Normalt sidder jeg med nålene mellem læberne, men det er noget kun besværligt. Især når Anders snakker til mig! :) Så jeg købte sådan et armbånd, og hold nu fast hvor var det et godt køb! Nu er nålene lige inden for rækkevidde, og chancen for at jeg stikker mig er pludselig meget mindre. Jeg tror faktisk slet ikke jeg kan undvære det igen!


Som nævnt tidligere blev min gamle heldragt jo snuppet fra kælderen, så denne gang måtte jeg gøre noget for at mærke den ekstra godt. Så det lille mærke fungerer både som pynt, og som en ekstra forsikring for at man ikke er i tvivl om hvis det er. M for Mia :)


Her er så det færdige produkt. Jeg er meget tilfreds med resultatet, og jeg synes at de pink lommer og huen giver lidt ekstra til helhedsudtrykket. Den hvide lynlås, og det lille, hvide M er så bare prikken over i'et.

Alle materialerne til heldragten er købt i Stof&Stil i Skalborg. Når man tæller alt med, mønsteret inklusiv, er der nok for omkring 400-450 kr. Jeg har brugt:
Mønster nr.:25007-03 Heldragt str. L
3 meter lilla isoli
0,5 meter pink isoli
Ca. 1 meter elastikbånd 2,5 cm.
1 hvid lynlås på 100 cm.
Lilla sytråd
Pink sytråd
Et lille symærke.
Så det er altså ikke så meget billigere at lave dem selv, end at købe dem i butikkerne. Men jeg elsker følelsen af at have noget på, som jeg selv har lavet!
Og mon ikke Anders snart kommer og beder om at få én mere til ham også? ;)

- Mia.