lørdag den 31. marts 2012

Operation soveværelse

Så er kampen sat ind mod det sidste værelse der skal laves om i det lille hjem - Soveværelset!


Siden jeg kom ind i Anders' liv, har lejligheden gennemgået en større forvandlingsprocess. Den er gået fra at være en rigtig ungkarlehybel, til at blive et super hyggeligt, stilfuldt og sjovt hjem for to.
Og nu kom turen så til soveværelset, som startede med at se sådan ud:





Planen er, at væggene skal have en lækker, café latte-lignende farve. Desuden skal der stuk-lignende skyggelister rundt langs loftet, og rundt om palmestrand-tapetet så det ligner en vinduesramme. Vi håber at opnå en følelse af ferie, ved at ligge i sengen og kigge ud på stranden :)


Første punkt på dagsordenen var at få ryddet rummet, dækket af og malet radiatoren. Det er Anders så dygtigt i gang med her:


Flere billeder følger, som projektet skrider frem.

- Mia.

søndag den 11. marts 2012

Fod på futterne!

Så blev det min tur til at komme med et indspark til bloggen.
Min mor er venstrehåndet, og har derfor altid strikket "baglæns" i forhold til højrehåndede. Så derfor skulle jeg også blive 23 år, inden jeg endelig lærte at strikke. Det var min søde svigermor som påtog sig rollen som lærer, og efter det obligatoriske halstørklæde, blev det da også til en matchende hue.
Og så skulle jeg jo i gang med noget nyt. Så da min søsters veninde kunne erklære sig gravid med tvillinger, var der pludselig en god mulighed for at lære noget nyt. Projektet hed filtede babyfutter, og det er da også blevet til nogle par siden.


De øverste er endnu ikke filtede, og som man kan se, skrumper de en hel del efter en tur i vaskemaskinen. De er super nemme at lave, og så er de bare SÅ søde.
Og jeg kom da også til at love niecen et par i lilla. De er netop blevet filtet i dag, og endte med at se sådan ud:


I skrivende stund er jeg ved at se, om jeg kan presse et lille par ud af resten af det lilla. :)

- Mia.

søndag den 4. marts 2012

Lidt baggrundsviden

En god start på bloggen vil nok være at give et mindre indblik i hvad vi førhen har lavet af kreative ting. Så her kommer en lille flok billeder, samt korte beskrivelser af tingene.


Her er en stol vi lavede i efteråret '11. Den blev strippet, slebet ned og forstærket, hvorefter den fik 7(!) lag hvid high-gloss maling og nyt betræk. Desuden monterede vi kobbersøm rundt i kanten, hvilket iøvrigt er et helvede at arbejde med!

Før Mia flyttede ind havde jeg levet med en flot, stor pære, i en fatning, monteret i loftet med en kort ledning. Det virkede fint. Men Mia var ikke super begejstret, og det var jo egentlig forståeligt. Så jeg tog et låg fra en Ikea-spand og borede et par huller, satte gummi-muffer igennem (Så metallet ikke skærer ledningen over) og satte låget i loftet. Det er vist ret meget en love-it-or.hate-it-løsning. Denne lampe blev desuden optaget på Ikea Hackers.

Her er endnu et af mine projekter - som Mia ikke var helt nede med da jeg ytrede mine planer. Vi fandt nogle store kloakrør i en container, som vi hev hjem på altanen. De stod der i mange(!) dage, før jeg fik taget mig sammen til at skiveskære dem. Det er gjort med en stiksav på øjemål, så de er ikke helt lige. Jeg kalder det charme. De er  plastgrundet og malet med samme hvide som stolen. Derefter er de hængt op med vinkel-kroge, og jeg tror ikke de kan tages ned igen. :) Mia har iøvrigt lavet de to figurer i glas.

Skabet her er fra Ikea. Der er sat en bagvæg af spejl-stykker ind, og monteret LED-lys i døren. Kontakten sidder på siden og ser lidt hjemmelavet ud. Lyset er super godt om aftenen.

Her er en anden del af stuen. Disse kasser fandt vi i Søstrene Grene's, så de var bestemt indenfor vores budget. De minder lidt om Gubi-hylderne, som jeg altid har været vild med, men de passer bedre ind da temaet lidt er sort/hvid/grøn. De er også monteret med vinkelskruer, men til gengæld kan disse tages ned igen. Den høje, smalle hylde er min, hvor jeg har bøger om arkitektur og min gamle Mini fra ´75. Resten er vist mere eller mindre Mias.

Udover det viste har vi lavet nyt køkken for nylig, som fortjener sin egen post. Det kommer en anden dag. :)

/Anders