torsdag den 18. oktober 2012

Alt godt fra græskarret

Da Anders jo er blevet studerende, har vi i denne uge efterårsferie sammen. Om det var det der inspirerede manden ved jeg ikke, men pludselig fik han lyst til at skære græskarhoveder sammen. Og det siger jeg da ikke nej til!
Vi hyggede os super meget med at sidde og nørkle med dem, og jeg synes at der kom nogle ret gode mænd ud af det.

Anders forsøger sig med at sætte horn på sin mand

Det færdige resultat

Når man laver sådan nogle hoveder ligger der utroligt meget tilbage bagefter. Herhjemme går vi meget op i food flow, og at smide SÅ meget ud går os virkelig imod. Så jeg kogte og ovnristede kernerne, og gemte kødet i køleskabet. Det har jeg i dag brugt til at bage græskarbrød af, og resten kom i en ordentlig omgang suppe. Kernene snackede vi lidt på i går aftes, og resten kom i bollerne i dag.


Kernene bobler i saltvand


Lækker suppe med bacontern og friskbagt græskarbrød

Bollerne er lavet ud fra denne opskrift på græskarbrød: http://kinna.dk/sprodt-og-blodt-graeskarbrod-med-hokkaido-graeskar-kerner-og-grahamsmel
Suppen er lavet efter fri fantasi, og der blev altså en ordentlig portion. Så hvis man bare vil have til et par dages aftensmad, kan man bare halvere den.

Ingredienser:
2 store løg
2-3 fed hvidløg
3 hele, røde chili
900 gram kartoffel
1300 gram græskarkød
1,5 liter bouillon
Milda Cremefine til madlavning

1 pakke bacontern til pynt

Fremgangsmåde:
Hak først løg, hvidløg og chili (husk at fjerne kernerne!). Dette kommes i en stor gryde med lidt smeltet margarine, og simrer mens kartoflerne og græskarkøddet skæres i tern. Kartofler og græskar kommes op i gryden, og brunes sammen med løg og hvidløg i ca. 5 minutter.
Hæld bouillon over til det dækker, og kog det hele i ca. 20 minutter til kartoflerne er godt udkogte.
Mens grøntsagerne koger, steg da baconen på en pande til det er sprødt.
Blend det hele med en stavblender, hæld cremefine i og smag til med salt og peber.

Serveres med bacontern og en græskarbolle.


Der blev som sagt ret meget suppe af denne omgang. Faktisk kan vi spise det til aften 3 gange mere, og så er der en lille portion til hvis en af os er alene en dag.
Men det er nu heller ikke så skidt at have en gang lækker suppe i fryseren til en kold efterårsdag! :)

Enjoy!


- Mia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar