Jeg gik efter denne opskrift:
250g. hvedemel
250g. sukker
1 tsk. bagepulver
Korn af 1 stang vanille
100 g. tørrede tranebær
75 g. ristede, afskallede hasselnødder
2 æg.
Start med at riste hasselnødderne på en pande til skallen sprækker og løsner sig. Når nødderne er kølet lidt af, fjernes skallen.
Bland mel, sukker, bagepulver, vanille, bær og nødder i en skål. Slå æggene ud heri, og bland det godt. I starten er det lidt svært at få dejen til at samle sig, men så skal man bare ælte videre. I slutningen kan det være nemmere at tage dejen ud på bordet.
Dejen deles i to stykker, og formes til stænger. Ca. 2 cm. høje og 5 cm. brede. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
Tag stængerne ud, og lad dem køle af.
Skær stængerne ud i de stykker du synes om, og bag dem igen på 150 grader i ca. 20 minutter (Eller så lang tid det tager at bage dem helt sprøde. Mærk evt. efter med en gaffel).
Lad dem køle helt af inden de kommes i en kagedåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar